“Wij willen een wervend antwoord op de vele dringende uitdagingen die elke dag meer voelbaar worden. Deze nieuwe eeuw vraagt een nieuwe aanpak. Wij willen meer dan elke zes jaar gaan stemmen en dan met gekruiste armen zitten wachten op de uitkomst. Wij hebben ook ideeën. Wij willen onze stad mee in handen nemen. Wij zijn de stad.”

 

Lees hier de hele beginseltekst van Plan A

Wij houden van Antwerpen.
Wij houden van A en van A en van A en …

Wij willen een wervend antwoord op de vele dringende uitdagingen die elke dag meer voelbaar worden. In Antwerpen loopt het verkeer totaal vast, is de jeugdwerkloosheid de hoogste in Vlaanderen, wordt één op vier kinderen in armoede geboren, … Het zijn maar enkele signalen van een systeem dat op zijn grenzen botst.

Zien we daarom steeds meer mensen afhaken? Al hebben ze hier hun huis, ze voelen
zich in Antwerpen steeds minder thuis. Voel jij het ook? We zitten op een kantelpunt.

Van San Francisco tot Kopenhagen zien steden in: deze nieuwe eeuw vraagt een nieuwe aanpak. Ook in Antwerpen zijn we met velen die zich al engageren voor meer evenwichtige vormen van lokale economie, gezondheidszorg, onderwijs, voedselvoorziening, ondernemerschap… Wat als we al die ideeën en energie kunnen verbinden tot één wervend verhaal voor iedereen?

We verwachten als inwoners van deze stad echt geen onmogelijke dingen. Wel dat ze iedereen kan bieden wat elk mens nastreeft in z’n leven: een goeie plek om te wonen, je kinderen die gezond opgroeien, af en toe wat rust in je hoofd, zelf iets kunnen realiseren waar je trots op mag zijn en waar je anderen gelukkig mee kan maken – terwijl anderen ook voor jou klaar staan als het nodig is. Daar willen wij voor gaan. Breder dan ooit tevoren.

Wij willen meer dan elke zes jaar gaan stemmen en dan met gekruiste armen zitten wachten op de uitkomst. We worden moe van discussies in de media over welk kopstuk tegen welk ander kopstuk uitgespeeld zal worden bij de verkiezingen. Wij willen het terug over onze stad zelf hebben. Wij hebben ook ideeën. Wij zetten ons in voor onze stad. Wij zijn de stad.

Omdat we elkaar en Antwerpen willen inspireren met frisse ideeën…

Omdat we geloven dat samenwerken beter werkt dan verdelen…

Omdat we ervan overtuigd zijn dat Antwerpen nog meer kan…

… engageren wij ons mee voor Plan A!