19u30 – Première docufilm ‘Pelikaanstraat 20’, De Roma

Première docu, met sofagesprek, slam poetry en muzikale intermezzo’s

In Mali is “aller en aventure” een bekend gezegde. Jonge mannen worden er aangemoedigd om elders dan in hun eigen nest de vleugels uit te slaan om een échte man te worden.

Aminata Demba reist naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader. Ook hij vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rondom zich te ontdekken. Zijn avontuur bracht hem in verschillende Afrikaanse landen maar uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantensector van Antwerpen. Een tijdelijk plan werd permanent. Via haar zoektocht komt ze in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali. Ze ontmoet ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders. Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als België, ongeacht hun afkomst.

Een documentaire van Leslie Verbeeck, Aminata Demba en Marijn Duijvestein. Met steun van het Fonds Pascal Decroos en Vranckx en de nomaden Canvas.

Website: www.deroma.be

Waar: De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout
Wanneer: zondag 30 april 19u30

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.