19u45 – Docu-films voor de stad, Cartoons

In het kader van Plan A presenteert Cinema Cartoon’s twee documentaires die inspelen op de vele dringende uitdagingen die elke dag meer voelbaar worden. In Antwerpen en voor steden in het algemeen. Iedereen die aan De Grote Omarming op 30 april deelneemt, kan genieten van het kortingstarief van 7 euro per persoon!
19:45 – DEMAIN
In Demain vertrekken Cyril Dion en Mélanie Laurent samen met een vierkoppig team naar tien verschillende landen om te begrijpen wat de crisis uitgelokt heeft en vooral hoe ze vermeden kan worden. Ze ontmoeten pioniers die landbouw, energie, economie, democratie en opvoeding heruitvinden. Door deze positieve en concrete initiatieven samen te brengen, ontdekken ze hoe de wereld van morgen er zou kunnen uitzien.
22:00 – THE HUMAN SCALE
50% van de wereldbevolking woont in stedelijk gebied. Tegen 2050 zal dit toenemen tot meer dan 80%. De opkomst van megasteden is wonderbaarlijk, maar ook problematisch. Door deze nieuwe manier van leven worden we geconfronteerd met isolement, vervuiling en ernstige implicaties voor onze gezondheid. Maar hoe komt dit juist? De Deense architect en professor Jan Gehl bestudeert reeds 40 jaar het menselijk gedrag binnen steden en bespreekt inThe Human Scale hoe de huidige stedenbouw menselijke interactie in de weg zit en vooral hoe steden gebouwd kunnen worden om inclusie en intimiteit te bevorderen.

website: cinemacartoons.be

Waar: cinema cartoons, kaasstraat 4, Antwerpen
Wanneer: 19u45 & 22u00

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden.